Thursday, March 10, 2011

Masak ?

Masak ? Aku biase masak . Tapi masak masak mcm tu je la . 

Haaa, jangan nak kerek cakap masak air , maggi ke apa . Serius, aku masak .

Setakat nasi tu eleh, petik jari wa cakap lu  *berlagak*

Ohh,haritu time stock ketam ade kat rumah , which is jarang . . Aku masak ketam masak lemak cili api . Hehehe . Sodap do . Even mak aku kata cam kuning dia cam pekat en *ohh,i guess i put too much turmeric powder*
Ni lah jadinye :p

And tadi , aku masak one of my fav lauk , keli masak sambal ! arghh , gila aku sorang2 makan tadi . Senyumm je . Kahkahkah , sebab takut sangat so aku masak seekor je . =.= pandai kan .. tapi takde gambar , sbb lupa and excited so terus makan . :p

Oh, aku selalu la jugak buat brownies , cookies and cakes ! Nampak sangat takde kerja , masak and makan , Oh now i know why i'm gaining my weight . Aaaa . Oh tadi percubaan pertama kek batik ! And jadi !! hikhikhik  . Teringat dulu time kat sekolah , Moon jual kek batik dia . Lambat sikit je dah habis and dulu Airinah pun pernah bawak sekali . 

Ni aku nak berlagak ! Dah pandai dah , tapi cam maybe next time kena kurang koko . Maaf , rasa pun normal .* Phew, nasib baik * Pasni I'm planning nak buat cheesecake . Mintak Lydia punya resipi je sebab dulu selalu buat yang tu je pun dengan geng .

Tapi for sure la , banyak lagi nak kena belajar . Penting untuk bekalan masa hadapan . Eh ? Betul la , nnt duduk sendiri kena masak la kann. kann. . 


Mak sangat membantu . Kalau aku lapar , and takde makanan , dia akan jawab,

 " eh sedar diri sikit , awak tu dah 18 tahun , besar panjang dah , anak dara dah *ketawa * , nak makan pun mintak mak ke ? Masak sendiri laa .

T^T sampai hatii .. sob sob sob .

Oh fyi , aku memang seorang yang suka makan . Suka sangat :) Dan aku pun suka orang yang suka makan dan pandai masak tu peh bonus ! :p lol ke situ pulak.


p/s : ape point aku kali ni ? haha 

3 comments:

Si Hazim Sudin said...

bila nak masak utk aku??

WaniiAsri said...

hmmm.. satu pinggan sepluh hinggit bang :D

pija :) said...

wahhh !! aku pun minat keli masak sambal !! stress >.< nak jugak :D