Sunday, May 8, 2011

Hai ,

For now , kalau betul awak tengah bercinta kan , just don't get you hopes up too high . Takut eventually nanti harapan tu akan terjun menjunam jatuh ke tanah balik . bedebuk . Mesti sakit kan ?

Trust me .

But lainlah kalau yang dah kahwin , tu memang nikmatlah kalau bercinta jiwa dan raga . Kan ? *berangan kejap*

.....sambung ....

Sebab bila tengah sayang , kentot busuk pun wangi , sendawa depan muka pun tarak hal *eww* . Panggil manis-manis je : "sayang , hunny , baby , b , mama , baba(wth) and the list goes on . Itu sayang-sayang sekalian , bila awak tengah hangat sakan bercinta lah . Tapi trust me on this , yang bila the other side is no longer hold on to the rules of love : TRUST and FAITH  , kentot wangi pun jadi busuk . Itu salah ini salah .Itu tak boleh ini tak boleh . so many rules and regulation .

Dan akan melarat kepada sebelah pihak berasa rimas , y'know . when balak or awek tu start calling or messaging 24/7 just to ask "hey baby , where are you ? " or " sayang, you buat ape tu ? " .

Bila kome dua dah tak stick to the rules ; TRUST and FAITH (it is what my friend , Gabak told me ) , then there comes a point bila angin sepoi-sepoi bahasa tukar jadi angin puting beliung , banjir , gempa bumi  . . *gigil* menakutkan .

Then bila dah jadi macam tu , mulalah start one side rasa insecure , tak selamat , takuit ditinggalkan , and yeah  , PERANG ! WAR !

*ok dah nak stop part ni , same macam dalam perang sebenar , ade yang selamat and ade yang mati , bergantung sekuat mana kite lawan 



p/s :  Selamat Hari Ibu , Mak , Mummy , Mama , Ummi :)

update : Ayah buat carbonara for Mother's Day lunch . Ica nyanyi " Ibu ratu hatiku " utk emak .

3 comments:

Johan "Champ" Radzi said...

Its BAGAK actually Wanii.

Anyway, nice one.

WaniiA said...

HAHAHAHA aku panggil dia gabak .

cik pha said...

hai belog walking hee :) come lah visit my belog,
comelnye pamili tuan tanah.ayah nyanyi lagu tuk ur maother.